Samen in de Utrechtse Ulu-moskee

moskeeDe Ulu-moskee Utrecht organiseerde zondag 15 november een bijeenkomst met vertegenwoordigers van kerken, moskeeën, de gemeente, politie en burgers. Om een eendrachtig geluid te laten horen, de dialoog aan te gaan en meer begrip voor elkaar te creëren.

Door in dialoog te gaan met verschillende partijen hoopt de Ulu Moskee angst weg te kunnen nemen en hechter te worden met elkaar. “Angst is het wapen van de terroristen en niet die van ons”, schrijft Huseyin Sari, secretaris van de Ulu Moskee. Het is nu belangrijker dan ooit om een steentje bij te dragen aan de vrede en angst te bestrijden met dialoog. “Wij roepen een ieder op om nu meer dan ooit de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.”

De oproep word ondersteund door de volgende organisaties, moskeeën en kerken: Al Farouk Moskee, Al Hambraschool, Bestlife Church, Betrokken Utrechters, Bina Dahwah, EUG Janskerk, Geertekerk, Islamitische Cultureelcentrum Leidsche Rijn, Janskerk, Mescidi Aksa Utrecht, Moskee Assoenna, Moskee Essalam, Politie Utrecht, SICN, Solidair, St. Catharinakerk, TOC LR, Turks Cultureel Centrum Utrecht, Turks Ouder Comité, Utrecht Eyup Sultan Moskee, Utrecht Ulu Moskee.

Bron: UPLR