Vrede op aarde?

pacifaNu de Sint het land uit is maken veel Utrechters zich op voor Kerst 2015 en de jaarwisseling. Ter afsluiting van het jaar organiseren Hogeschool Utrecht en Utrecht in Dialoog een dialoog over het thema ‘Wat betekent vrede voor jou?’. In de geborgenheid van de historische Geertekerk in het centrum van Utrecht gaan we 15 december van 19:00 tot 21:30 uur in gesprek over onze ervaringen en dromen over Vrede. Deelname is gratis, iedereen is welkom, aanmelden verplicht. Je kunt je aanmelden bij utrechtindialoog@gmail.com.

Wat betekent vrede?
Het was een roerig jaar waarin oorlog en geweld op vele plekken in de wereld aanwezig was en nog steeds is. Dit heeft ook in Nederland geleid tot gevoelens van angst en een grotere afstand tussen mensen. Tussen mensen die vluchtelingen welkom heten en mensen die protesteren tegen hun komst. Hoe ervaar jij de veranderingen in de samenleving en de gebeurtenissen in Parijs? Leef je in vrede of in angst samen met anderen? Wat betekent vrede voor jou? Kun je hier zelf betekenis aan geven en hoe doe je dat dan? In familieverband, op je werk, in de buurt, met vrienden, in Utrecht, in de wereld…? Ga je om met vluchtelingen, bestrijd je radicalisering en extremisme op school, in je werkomgeving, op straat, in het publiek domein….? Wat is je droom over vrede en wat kun je doen om deze dichterbij te brengen? Tijd voor een goed gesprek tussen de angst van Parijs en de kerstdagen van hoop op “vrede op aarde”.

Ook Engelstaligen zijn welkom.

De dialoog in de Geertekerk staat open voor iedereen die in is voor een goed gesprek over Vrede in donkere dagen: studenten en medewerkers van de Hogeschool en alle andere Utrechters. Er zijn ook dialoogtafels in het Engels zodat ook mensen die het Nederlands niet eigen zijn mee kunnen doen. De Hogeschool Utrecht en Utrecht in Dialoog heten u van harte welkom op dinsdag 15 december 19:00 uur in de Geertekerk, Geertekerkhof 23 in Utrecht

Bron: UPLR