Ga de stilte in en word vrij

Zenmeester Jeroen WitkamWie ben ik? Wat is mijn bestemming in het leven? Hoe kan ik omgaan met de vergankelijkheid? Filosofen en psychologen reiken tot op zekere hoogte antwoorden aan op deze levensvragen maar Jeroen Witkam nodigt ons uit een stap verder te gaan. Ga de stilte in, moedigt hij ons aan, en ervaar daar de ruimte waarin je de antwoorden kunt horen. Jeroen Witkam is broeder en het werd zijn levenswerk om de joods-christelijke traditie en de zentraditie te verbinden.

Het boek Ga de stilte in en word vrij is ontstaan uit teisho’s, korte toespraken die inleiden op de meditatie en het proces van verstilling bevorderen. Ze roepen op, nodigen uit en moedigen aan om vol te houden. Tijdens deze lezing zal broeder Witkam zijn ervaringen en inzichten met ons delen maar ieder van ons ook uitnodigen om de eigen innerlijke stilte binnen te gaan. Deze avond biedt een unieke kans om te proeven van Witkam’s levenslang vergaren van contemplatieve wijsheid.
Jeroen Witkam (1931) was tot 2001 abt van de Trappistenabdij van Zundert. Hij voltooide zijn Bijbelstudies in Rome en introduceerde in 1971 zenmeditatie in de abdij. Hij publiceerde eerder o.a. Het geopende oog (1992), De stilte van het woord (1998) en Zitten in Stilte (2009).

Datum: vrijdag 17 maart
Tijd: 20u tot 22u, inloop vanaf 19.30u
Kosten: €15 (incl. koffie en thee)
Aanmelden: vóór 14 maart, via degraal@planet.nl of 030/233.36.40
Plaats: Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht

Bron: Graalbeweging Utrecht