Vredesweek Utrecht 15-23 september 2018

In de praktijk van alledag ervaren niet alle Utrechters vrede. Er is armoede, werkloosheid, er zijn spanningen in de wijken en de buurten. Toch doet iedereen zijn of haar best om het met elkaar uit te houden. We houden ons in, omdat we dromen van goed samenleven. We zoeken toenadering tot elkaar. Veel groepen in Utrecht, betrokken vrijwilligers en organisaties willen een gezicht geven aan de vrede in Utrecht, zoals die dagelijks wordt geleefd, gemaakt, gedroomd. De vredevolle contacten die er zijn tussen verschillende groepen in Utrecht willen we vasthouden en laten zien.

Een overzicht van de activiteiten in de vredesweek 2018 is in deze folder te vinden die u door het Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religies (UPLR) wordt aangeboden.

Weet dat u welkom bent en vraag iemand om met u mee te gaan. Aan vrede bouwen we allemaal. Op www.vredesweek.nl/Utrecht is steeds de meest actuele informatie te vinden.

Walk of Peace Utrecht – 23 september 2018

Wat kun je verwachten?
De Walk of Peace is een concept van PAX en de landelijke Raad van Kerken. In Utrecht nam het Platform voor Levensbeschouwing en Religie het voortouw om in 2018 een Walk of Peace te organiseren. In Utrecht vindt deze vredeswandeling plaats op 23 september, hier worden ongeveer 400 wandelaars verwacht.

Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de ca. 4,5 km lange route naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Tijdens de wandeling kun je verschillende plekken en organisaties in Utrecht leren kennen, waar je anders misschien niet zo gauw zou komen.

Je kunt bijvoorbeeld de ULU-moskee bezoeken, je ziet een monument voor “eenzaam gestorvenen” bij het Catharijneconvent, kunt een kijkje nemen in de Geertekerk, de Oudkatholieke Gertrudiskathedraal en haar geschiedenis, we komen langs het Broodhuis en de Liberaal-Joods Gemeente, De Graalbeweging en het Leger des Heils, en ontdekken vele bijzondere plekken in Utrecht die herinneren aan oorlog en vrede, inzet voor de stad en zorg voor elkaar. Uiteindelijk eindigt de route in de Domkerk waar cabaretier en PAX Ambassadeur Vincent Bijlo de wandeling afsluit en zijn kijk op vrede deelt. Tevens ontvang een kleine verrassing waarmee je, net als Vincent, ook jouw kijk op vrede kunt delen. Er is prachtige muziek en onder het genot van een drankje en Syrische hapjes kan je gezellig napraten.

De Walk of Peace Utrecht in het kort:

Programma:
12.00 – Inloop/registratie
12.30 – Opening met Catching Cultures Ochestra
13.00 – Toespraak burgemeester en religieuze leiders
13.30 – Eerste wandelaars vertrekken
17.00 – Feestelijke afsluiting in de Domkerk

Waar: Start wandeling: plein voor ULU-moskee, Lombok
Einde wandeling: Domkerk, binnenstad
Kosten: Deelname is gratis, maar we waarderen een vrijwillige bijdrage

 AANMELDING WORDT OP PRIJS GESTELD: JA! IK BEN ERBIJ! Bij registratie ontvang je een routeboekje met alle praktische informatie over het programma. Ook ligt er een goodie-bag voor je klaar!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *