Hoe kunnen religies de uitdagingen van de 21e eeuw het hoofd bieden?

‘De samenleving is het huis dat we samen bouwen’
(Jonathan Sachs).

In onze tijd worden we geconfronteerd met grote vragen: armoede, discriminatie, racisme en bedreigingen van ons leefklimaat. Deze uitdagingen geven ons een dringende reden om samen te werken. We hebben een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg voor de aarde en het voortbestaan ​​van de mensheid.

Wat kan de huidige en toekomstige rol van religies zijn en hoe kunnen we samenwerken? Die vraag staat centraal tijdens het congres in Essaouira, Marokko. Dit meerdaagse congres is speciaal voor spiritueel leiders, met academische inbreng. We leren elkaar beter kennen en gaan de interreligieuze dialoog aan, tegen de achtergrond van de geschiedenis en opvattingen van het leven in Marokko. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *