Utrecht verbindt! Stad van compassie

Utrecht kent meer dan 170 nationaliteiten/etniciteiten. Al die bestaande levensovertuigingen en religies hebben hun plek in de stad. We weten uit onderzoeken dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat mensen in vrijheid en zonder gediscrimineerd te worden hun godsdienst of levensbeschouwing kunnen beleven. Het begrip voor elkaar ontbreekt soms.

Door elkaar beter te leren kennen, komt begrip tot stand. Het zorgt voor respect en gaat discriminatie tegen. Daarom is er het project ‘Utrecht Verbindt!’ van de gemeente Utrecht en het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. We zijn een ‘stad van compassie’. We stimuleren de dialoog en ontmoeting tussen verschillende groepen. Voor het project organiseren levensbeschouwelijke organisaties – islamitisch, christelijk, boeddhistisch, hindoeïstisch, humanistisch, joods – allerlei activiteiten. Zo wordt Utrecht een stad waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst of geloof.

Lees hier het verslag van de City Safari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *