Vrijheid in verbinding

uluOp donderdag 7 januari is het een jaar geleden dat de redactie van Charlie Hebdo slachtoffer werd van een aanslag; daarna volgde nog een overval op een joodse supermarkt. Op vrijdag 13 november werd Parijs en de rest van de wereld opnieuw opgeschrikt door aanslagen.

Een jaar na  Charlie Hebdo organiseren verschillende dialoogsteden een extra dialoogdag met als thema Vrijheid. Utrecht doet mee met als motto Vrijheid in verbinding.
Dialoog op 7 januari:
– van 14:00 tot 16:30 dialoog in Buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11.
– van 19:30 tot 22:00 uur dialoog Bibliotheek Stadhuisbrug, Oude Gracht 167, Utrecht.

Deelname is gratis. Inschrijven verplicht.
De dialoogdag van 7 januari is tevens de aftrap van een nieuw dialoogjaar. Met in ieder geval iedere maand een dialoogbijeenkomst in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisburg.

Bron: UPLR

Lichtdag 2015

lichtdagOp 21 december aan het begin van de langste nacht van het jaar komen bewoners van de stad bij elkaar. Na deze nacht wordt alles weer lichter.

Op het Moskeeplein op de kop van Lombok maken we een cirkel van licht, waarbinnen ruimte is voor een gedicht, muziek of een paar losse woorden.

Iedereen is welkom. Neem een kaarsje in een jampot, fiets- of zaklamp mee.

Je kunt je aanmelden als je iets wil zeggen, voordragen of wil laten klinken via info@paviljoenpop.nl.

Daarna warmen we ons wat aan elkaar en aan chocolade melk, kruidige thee en soep (vegetarisch en halal). Lees meer

Vrede op aarde?

pacifaNu de Sint het land uit is maken veel Utrechters zich op voor Kerst 2015 en de jaarwisseling. Ter afsluiting van het jaar organiseren Hogeschool Utrecht en Utrecht in Dialoog een dialoog over het thema ‘Wat betekent vrede voor jou?’. In de geborgenheid van de historische Geertekerk in het centrum van Utrecht gaan we 15 december van 19:00 tot 21:30 uur in gesprek over onze ervaringen en dromen over Vrede. Deelname is gratis, iedereen is welkom, aanmelden verplicht. Je kunt je aanmelden bij utrechtindialoog@gmail.com. Lees meer

In Vrijheid Verbonden

ivvOp 25 januari 2016 wordt op verschillende plaatsen in de stad Utrecht in de synagoge, de kerk, de moskee, de tempel, enz. gesproken, gemediteerd en gebeden voor vrede: moslims in de moskee, christenen in de kerk, joden in de synagoge en hindoes in de tempel, Op het einde van de dag trekken de verschillende groepen vanuit de moskee, kerk, synagoge en tempel dwars door de stad richting het Domplein: een pelgrimstocht van bezinning en dialoog, pelgrimeren voor vrede!

In Tivoli Vredenburg vindt een gezamenlijke afsluitende bijeenkomst plaats waarvoor ieder vanuit zijn traditie iets meebrengt en presenteert over vrede als ingrediënten voor een gezamenlijke boodschap.

Lees meer

Meneer Hu en de tempel

bossoOf hoe een wokrestauranthouder een tempel in Utrecht wil bouwen

In het moderne China is het boeddhisme populairder dan ooit. Een van de redenen voor een groep Chinese Nederlanders om van start te gaan met een zeer ambitieus plan. Onder leiding van meneer Hu willen zij in Utrecht een zustertempel bouwen, gelieerd aan de prestigieuze boeddhistische kloosterorde Putuoshan, die in China miljoenen volgers heeft.

Na het slagen van de eerste uitdagingen, zoals het vinden van een half miljoen euro en het overwinnen van lastige Nederlandse bestemmingsplannen, lijkt niets onmogelijk. Maar tussen droom en daad staat meer in de weg dan meneer Hu ooit had kunnen bedenken.

Zie: http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1961.

De opening van de tempel vindt plaats op 9 december 2015 om 10.00 uur.

Bron: BOS