Jan van der Klooster overleden

janjeAfgelopen vrijdag 12 februari is Jan van der Klooster overleden op 76-jarige leeftijd. 

Jan stond aan de wieg van het UPLR. We gedenken hem met dankbaarheid voor zijn vele activiteiten. Met zijn warme persoonlijkheid en zijn ijver heeft hij veel bijgedragen aan ons werk. Jan was een echte bruggenbouwer, gedreven door liefde voor mensen. Wij nemen de fakkel over…

Vrijdag 19 februari om 14.30 uur nemen we afscheid, in de aula van crematorium Rotterdam, Maeterlinkweg 101.

Bron: UPLR

 

Vooraankondiging podiumgesprek over ‘Vluchtelingen in onze stad

Refugees and migrants cross the border from Greece into Macedonia, near the village of Idomeni, Greece, 24 August 2015.

Utrecht maakt voor het eerst kennis met weerstand tegen vluchtelingen. Veel bewoners hebben het gevoel dat ze niet mee kunnen praten over bijvoorbeeld de grootte van de opvanglocaties. Wat maakt een opvanglocatie goed voor omwonenden en een goede start voor vluchtelingen?  En hoe kunnen we Utrechters daarover mee laten denken én beslissen? Daar gaat het Podiumgesprek van woensdag 9 maart over.

Het is onrustig rond de komst van opvanglocaties voor vluchtelingen in Utrecht. Op informatiebijeenkomsten in de Domstad klonk de slogan ‘AZC, weg ermee!’, en dat terwijl Utrecht al decennialang bekend stad als gastvrije stad. Bewoners, verzameld in de Facebookgroep ‘Wij Utregters zeggen nee tegen de komst van een AZC’, maken zich o.a. zorgen over de veiligheid in de buurt en de grootschaligheid van de opvang. Terwijl andere Utrechters, zoals actief bij Vluchtelingenproject Utrecht, juist kansen zien door de komst van deze ‘nieuwe stadsgenoten’. Weten we van elkaar waar de zorgen en kansen liggen?

Lees meer