1ste lustrumviering UPLR 22 mei 2016

bruggenBRUGGEN HERBOUWEN HIER EN DAAR

Presentaties van interreligieuze samenwerking in Irak, Syrië en Utrecht

Graag nodigen we je van harte uit op ons eerste lustrum op 22 mei.

VERBINDING staat centraal bij het UPLR (Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie). Al vijf jaar bieden we ruimte voor ontmoeting en dialoog, en komen we in actie waar nodig. Hoewel veel Utrechters het belang van verbinding onderstrepen, zien we helaas ook in Utrecht verharding en grotere kloven tussen mensen. Te vaak worden mensen buitengesloten om hun overtuiging of afkomst worden buitengesloten. Dit maakt bruggen bouwen zo belangrijk en daarom het centrale thema van ons symposium!

Dat je tegenstellingen kunt overbruggen en relaties kunt herstellen willen we laten zien op een feestelijke bijeenkomst. Met korte presentaties, muziek en volop ruimte voor ontmoeting. Het wordt zeker een boeiend en veelzijdig programma. Samen zullen we een statement maken dat Utrecht verbinding nodig heeft!

Op 22 mei lanceren we ook een nieuw project, waaraan we de komende jaren verder willen bouwen: een band tussen Utrecht en Kirkuk voor vreedzaam interreligieus samenleven.


Bruggen bouwen betekent over grenzen heenkijken. Ons leven wordt beïnvloed door wat elders gebeurt. Het symposium wordt daarom ook het startsein voor onze internationale samenwerking. Utrecht kent voorbeeldige interreligieuze praktijken. Daarin staan we niet alleen. Ook in de grote Irakese stad Kirkuk is er nauwe samenwerking tussen christenen, Yezidi’s en moslims, bijvoorbeeld bij de zorg voor een half miljoen vluchtelingen. Kirkuk is daarmee een prachtig voorbeeld van verbinding. Yosé Höhne-Sparborth heeft in de afgelopen jaren contacten opgebouwd in deze stad en zal ons laten zien wat we allemaal kunnen leren van Kirkuk. Het belooft een mooie dag te worden!

ZONDAG 22 MEI – 13.00 tot 17.00 uur
W.G. van de Hulstschool, ingang Lingestraat 2a (ruim parkeergelegenheid)

Iedereen is welkom, maar we zouden het fijn vinden als je even meldt dat je komt: info@uplr.nl . We geven tijdens ons lustrum graag de ruimte aan de mooie initiatieven van onze partners. Wil je zelf iets vertellen of laten zien? Neem contact op met de organisatoren via bovenstaand e-mailadres.

Houd onze facebookpagina in de gaten voor meer informatie:
https://www.facebook.com/wijzijnUtrecht
en natuurlijk onze site: www.uplr.nl