Jubileumsymposium: religie: rem of remedie?

De Linker Wang viert op zaterdag 29 oktober 2016 zijn 25-jarig bestaan met een symposium in Utrecht. Onder de titel ‘Religie: rem of remedie?’ zullen we in gesprek gaan over de rol van religie in politiek en samenleving. Met bijdragen van onder meer Erik Borgman, Ruard Ganzevoort, Janneke Stegeman, Enis Odaci en Naïma Azough. Locatie: Antonius van Paduakerk, Kanaalstraat 200, Utrecht. Van 14.00 tot 17.00 uur.

Religie is een veelzijdig en vaak tegenstrijdig fenomeen. Wat verdient kritiek en wat ondersteuning? Werkt religie als rem op maatschappelijke vooruitgang? Of kan religie juist ingrediënten bieden voor een remedie tegen bijvoorbeeld angst en sociaal onrecht?

En als dit laatste zo is, hoe werkt dit en wat kan de politiek ermee? Hoe kan groene en linkse politiek zich het beste verhouden tot religie?

Erik Borgman, hoogleraar theologie, geeft de aftrap met een lezing. VolZin-columnist Enis Odaci zal het publiek kort prikkelen met zijn visie op religie.

Tijdens een rondetafelgesprek, onder leiding van Erica Meijers, gaan Naïma Azough (voormalig Tweede Kamerlid GroenLinks), Janneke Stegeman (Theoloog van het Jaar), Rien Fraanje (wetenschappelijk bureau CDA) en Nieke Jansen (fractievoorzitter GroenLinks Kampen) met elkaar in gesprek.

Ruard Ganzevoort, hoogleraar theologie, GroenLinks-senator en afzwaaiend voorzitter van De Linker Wang, verzorgt de slottoespraak.

De Utrechtse mondharpist Danibal zorgt voor enkele bijzondere muzikale bijdragen tijdens het symposium.

Aanmelden 
Vooraf aanmelden bij secretaris Pieter van Abshoven, via: administratie@linkerwang.nl. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Leden/abonnees van De Linker Wang hebben gratis toegang.

Bron: De Linker Wang

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *