Kerk en Israël

joods-monument-aWoensdag, 9 november, vindt de herdenking van de Kristallnacht plaats bij het Joods monument tegenover het Spoorwegmuseum. De Kristallnacht in 1938 die overduidelijk aangaf wat het lot van de Joden in Duitsland zou zijn. Deze herdenking begint om 19.00 u. en wordt 19.30 u. beëindigd.

Leerhuisavonden gaan ook dit seizoen weer door, onder leiding van Tirtzah Middleton. De eerste avond is maandag 21 november, Thema: Opbouw van de sjabbatviering. Aanvang 20.00 u. – afsluiting 22.00 u. Vanaf 19.45 u. is de zaal open. De locatie is dezelfde als vorig jaar: Broerestraat 12, in het Thomas à Kempishuis (bij de Gerardus Majellakerk) U kunt er gratis parkeren. Er is een flink aantal buslijnen dat vlakbij stopt (bus 18, 19, 28, 37, 38, 39).

Foto: aartsbisdom Utrecht

 

Activiteiten najaar 2016 synagoge

MERKAZ – nog twee activiteiten dit jaar, in de synagoge aan de Magdalenastraat

Kaarten zijn te bestellen via de website, www.merkaz.nl

Zaterdag 22 oktober 2016 OT AZOJ, ‘Dza Dza Dzum’
Klezmerband Ot Azoj speelt muziek uit Molvania, het land met de modderigste party-scene van heel Eurazië. Met schaap en wagen brengt Ot Azoj dit opzwepende feestje naar Nederland. Originele composities geserveerd op een bedje van Balkan-bop, Klezmer-rumba en Turkse grooves, overgoten met gierende solo’s en knoflooklikeur.

Donderdag 10 november 2016 PHILIP MECHANICUS, ‘Wachten op transport’
Aan de hand van fragmenten uit zijn dagboek en brieven, brengt Elisabeth Oets een hommage aan haar grootvader Philip Mechanicus (1889-1944). Een programma met vertelling en zang, door MerkAz georganiseerd in verband met de Kristallnacht-herdenking.

Bron: MERKAZ