Pater Jens Petzold naar Utrecht

jenspetzoldVan 10 tot 14 maart zal pater Jens Petzold in Utrecht zijn. Jens Petzold leidt het Klooster Maryam Aladhra te Sulaymaniyah, een stichting van de Syrisch-katholieke Kloostergemeenschap Mar Musa. Patriarch Sako, indertijd nog aartsbisschop van Kirkuk, haalde hen naar Sulaymaniyah. De stichter van de orde, Paolo Dall’Oglio, is sinds ruim 3 jaar in handen van ISIS. In en rond het klooster verblijven 150 van de 4000 vluchtelingen die het bisdom opvangt sinds augustus 2014.

De orde heeft als kernspiritualiteit: liefde voor de islam. En gastvrijheid.

Als organisaties die zich verbinden aan een contact met de Chaldeeuws katholieke gemeenschap van Kirkuk en haar interreligieuze praktijken, willen we je uitnodigen om

Zaterdag 11 maart van 10.30-12.30 uur
in de Rafaelkerk, Lichtenberchdreef 4, 3562 RD Utrecht

aanwezig te zijn bij een gesprek met Pater Petzold. We verkennen de mogelijkheden van het contact, en hopen van Petzold meer te horen over de actuele situatie in Irak en Syrië.

(De voertaal bij de ontmoeting is Engels)

Er is na 12.30 uur nog mogelijkheid tot persoonlijk contact.

Van 20-30 april zullen vijf personen vanuit de R.K. parochie Utrecht, UPLR, Kerk en Vrede en de Dominicaanse wereld naar Kirkuk en Sulaymaniyah reizen.

Reistips:
De Rafaelkerk is van af station Utrecht CS bereikbaar met bus 3 richting Overvecht vanaf   busstation Jaarbeurszijde (perron G5); uitstappen halte Theemsdreef en doorlopen, rechtsaf Lichtenberchdreef (reistijd 20 minuten).

In plaats vanaf Utrecht CS eerst met trein naar NS-station Overvecht(richting Amersfoort ): dan kunt u lopen: Tiberdreef, linksom via Moezeldreef, voor flat aan rechterzijde, rechtsaf door het park, Korfoedreef. Voor u staat de Watertoren en links daarvan ligt het complex van de Rafaelkerk (5 minuten lopen).

Bron: Rafaelkerk