Hulp aan vluchteling-studenten in Kirkuk

kirkukHet project loopt goed. Dat betekent vooral dat de toestroom van studenten goed loopt. Inmiddels zijn het er 700.Omdat er wéér een studiejaar begon en sommige studenten al twee jaar wachtten om te kunnen beginnen, heeft bisschop Mirkis er veel aangenomen. Met name studenten met een Yezidi-achtergrond. Dat is mogelijk door de steun uit verschillende delen van de wereld. Maar het blijft spannend, want er is maar een financiële buffer voor een paar maanden.

Bisschop Mirkis durft dat aan, maar voelt zich ook aan de grens van zijn kunnen. Soms is de financiële situatie bijna net zo spannend als de oorlog zelf.

Verheugend is het dan ook dat binnen Nederland de ondersteuning voor dit project groeit. Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage en willen u vragen het project van bisschop Mirkis te blijven steunen en bij anderen onder de aandacht te brengen. Hiernaast is een poster te zien zoals die in Frankrijk gebruikt wordt om steun te organiseren totdat studenten kunnen terugkeren naar de universiteit van Mosul.

Kort na Pasen zal een delegatie van vier personen naar Kirkuk gaan om het contact te verbreden, te verdiepen en te verstevigen. In juni verwachten we bisschop Mirkis even in Nederland. In augustus hopen we dat er een groepje mensen naar Irak zullen gaan om te helpen met wat ter plekke nodig is. Voor alle duidelijkheid: deze reizen worden niet betaald uit de giften voor Kirkuk. Zij worden door de deelnemers of de organisatie waar ze mee verbonden zijn betaald, of er wordt aparte sponsoring voor gezocht.

Graag houden wij degenen die het project van bisschop Mirkis met de student-vluchtelingen steunen op de hoogte van de ontwikkelingen. Daarvoor hebben wij wel een e-mailadres nodig. Als u voor de toekomst prijs stelt op deze Nieuwsbrief, stuur ons dan u e-mailadres.

De projectgroep Utrecht-Kirkuk:

Kerk en Vrede: Yosé Hohne-Sparborth en Lennart Vriens
UPLR (Utrechts Platform Levensbeschouwing en Religie): Arie Nico Verheul
Vanuit de Dominicaanse Familie en de wereld van het Hoger Onderwijs: Erik Borgman
Rooms-Katholiek Utrecht: Gerrit Jan Westerveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *