Eén God en vele religies?

Handreiking voor een interreligieuze dialoog

De mobiliteit in de wereld neemt toe. Daarmee neemt ook het aantal mogelijke fysieke en online confrontaties tussen mensen en groepen met een onderscheiden religie toe. Hoe verhouden wij ons tot anders gelovigen? Zoeken we het eigen gelijk of de verbinding? En is dat mogelijk?

Op 22 november 2017 geeft Dr. Christiane Karrer, predikant van de Lutherse Gemeente Utrecht, een lezing over haar ervaring tijdens een studiereis naar het Henry Martyn Institute (HMI) in Hyderabad en de Delhi Brotherhood Society (DBS) in Delhi, India.

Het HMI verzorgt opleidingen en publicaties op het gebied van de interreligieuze dialoog. De DBS is een kloostergemeenschap die in de krottenwijken van Delhi op sociaal gebied werkt.

Tijdens haar bezoek lag de focus op ontmoeting en gesprek tussen religies. De groep nam deel aan de praktijk van het vieren en samenleven van religies, zoals hindoeïsme, boeddhisme, islam, sikh en christendom.

Dr. Christiane Karrer zal een link maken naar ons Nederlandse samenleven en een handreiking bieden voor een interreligieuze dialoog.

Datum: woensdag 22 november 2017 Tijd: 20:00 – 22:00 uur: lezing en debat met publiek Waar: Domkerk, in het DomCafé (aanbellen bij rode deurtje achterzijde Domkerk) Aanmelden: Frans de Wolff, Tel. 06 – 53 14 35 28 of E-mail frans.de.wolff.1954@gmail.com