Boekpresentatie ‘Mohammed, perspectieven op de profeet’

BOEKPRESENTATIE: Mohammed, perspectieven op de profeet,

prof. dr. Christian Lange

op woensdag 29 november (20:00-21:45) te Drift 25, zaal 00.2 (toegang via de universiteitsbibliotheek op Drift 27) (vooraf aanmelden is niet nodig).

Allereerst zal hij iets vertellen over de totstandkoming en de inhoud van het boek, alvorens hij het eerste exemplaar overhandigt aan een vertegenwoordiger van de Universiteitsbibliotheek. Er is voldoende ruimte voor vragen vanuit het publiek over het thema en u heeft bovendien de mogelijkheid om het boek direct deze avond te kopen.

Dialoogavonden Islam

islamoaElke avond zal worden ingeleid met een korte informatieve lezing door Mw. Salima el Ayachi (Islamitisch geestelijk verzorgster) waarna we met elkaar in gesprek gaan over de volgende themas:

15 november – Is er een typisch Nederlandse Islam? Islam: een traditie van verschillen.
22 november – Interpreteren kun je leren. Wie leest wat in de Koran?
6 december – Strijden voor vrede. Het leven van de profeet Mohammed (vrede zij met hem).
13 december – Omgangsvormen en samenlevingskunst. Islam en de andere religies.

Voor wie?
Voor iedereen. Voor gelovigen en ongelovigen. Voor Moslims en niet-Moslims, voor mensen met een mening en voor mensen met vragen. Voor mensen die graag andere mensen willen begrijpen en voor mensen die graag door anderen begrepen willen worden.

Waar en wanneer?
Woensdagavond 15 & 22 november en 6 & 13 december 2017: 19.45-21.30 uur
Boerderij de Hoef: Hoge weide 6 3541 BC
  Utrecht

Wie organiseren dit?
De bijeenkomsten worden georganiseerd door Boerderij de Hoef en Stichting Zin in Utrecht (samenwerkingsverband van geestelijk verzorgers).

Overige informatie
De bijeenkomsten zijn kosteloos. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het contactformulier van Zin in Utrecht of stuur een mailtje naar: info@zininutrecht.nu.

Bron: Zininutrecht.nu