ONTMOETING GEERTEKERK – OMAR AL FAROUQ MOSKEE

Datum 29 november

Tijd 20:00 uur

Locatie Geertekerk

Houvast. Betekent dat vasthouden aan je eigen oordeel en inzichten?

Al meer dan tien jaar ontmoeten leden van de moskee uit Overvecht en leden en vrienden van de Geertekerk en andere belangstellenden elkaar. Dit voorjaar werden we hartelijk onthaald in de moskee en op 29 november ontmoeten we elkaar opnieuw, ditmaal in de Geertekerk. Aanvang 20.00 uur. Ons jaarthema ‘Houvast’ willen we ook deze avond centraal stellen.

‘Onze’ Arie Nico Verheul, ook verbonden aan het Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie, houdt een korte inleiding. Leden van de werkgroep Utrecht- Kirkuk bezochten onlangs Irak. Hoe zit het eigenlijk met de verhouding moslims/christelijke minderheid in een stad als het Iraakse Kirkuk? Die stad is net zo multicultureel als Utrecht en hoe werkt het daar met de verschillende geloven en overtuigingen? Wie bouwt bruggen en vanuit welke houding kun je dat doen? Wat betekent ‘Houvast’ dan voor jou?

Na de inleiding praten we in groepjes met elkaar door aan de hand van stellingen. Zoals bekend gaat het om de dialoog, het met open wijze en respectvol met elkaar in gesprek gaan. Je bent van harte welkom!

Namens de werkgroep Maatschappelijke Dialoog Geertekerk
Tom Harkema