Wij gedenken Ronald Hené

Na een ernstige ziekte overleed Ronald Hene, op zondag 10 december. Nadat die zich openbaarde bleef Ronald nog lang optimistisch en strijdbaar, maar tenslotte verergerde de situatie zich dramatisch.

Ronald heeft heel veel gedaan voor de Joods Liberale gemeente Utrecht, stond vijfentwintig jaar geleden aan de wieg bij de oprichting. Er volgde een periode van opbloei in geestelijk en cultureel opzicht, bekroond met de inrichting van een mooie synagoge in de Magdalenastraat, op de plaats van het voormalig Centraal Israëlitisch Weeshuis.

Bij het UPLR (Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie) was Ronald ook vanaf het begin betrokken. Vorig jaar nam hij het voorzitterschap over, maar kon hier helaas door de beperkingen die de ziekte hem oplegde al snel moeilijk invulling aan geven. We zullen hem reuze missen. Met zijn vrolijkheid, en ook zijn mildheid en tolerantie heeft hij zeer bijgedragen aan ons platform.

De lewaja (begrafenis) vond plaats op dinsdag 12 december om 11.00 uur op Begraafplaats Gan Hasjalom in Amstelveen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *